החוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים

לבוגרי החוג -מכתב מראש ביה"ס.

החוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים כולל 12 חברי סגל בעלי טווח רחב של תחומי מחקר.

החוג מקיים תכנית מחקר נרחבת, המשלבת תיאוריה ויישומים. תחומי המחקר של החוג כוללים תיאוריה סטטיסטית, חקר ביצועים, הסתברות ותהליכים סטוכסטיים, מודלים מתמטיים בביולוגיה, תורת המשחקים וכלכלה מתמטית. חברי הסגל מעורבים במחקרים יחד עם עמיתים במדעי המחשב, רפואה, כלכלה, ביולוגיה, פיזיקה, הנדסה, פסיכולוגיה ועוד. מחקרים רבים של החוג נתמכים ע"י מענקים, הן מהארץ והן מחו"ל.

להחוקרים בחוג רשת של עמיתים מרחבי העולם, שרבים מהם מבקרים בחוג לעתים קרובות כדי להשתתף בסדנאות, סימפוזיונים וסמינרים. ניתן למצוא מידע נוסף לגבי עבודת המחקר של החוג מתחת לכותרות הנושאים ובאתרים האישיים של חברי הסגל.

החוג מפעיל מעבדה לייעוץ סטטיסטי אשר משרתת חוקרים מתוך ומחוץ לאוניברסיטה.

pic1

אנליזה סטטיסטית של תוכנה

תוכניות לימודים

החוג מציע תוכניות לימודים בסטטיסטיקה וחקר ביצועים ברמות של תואר ראשון, תואר שני ודוקטורט. כעת יש בחוג כ-80 סטודנטים לתואר ראשון, כ-50 לתואר שני ו-15 לדוקטורט. החוג מציע מגוון תוכניות לתואר ראשון. סטודנטים יכולים ללמוד סטטיסטיקה וחקר ביצועים באופן חד-חוגי או באופן דו-חוגי משולב עם חוג נוסף. התוכנית החד-חוגית מספקת לסטודנטים רקע נרחב בסטטיסטיקה וחקר ביצועים, יחד עם רקע חזק במתמטיקה. התוכנית הדו-חוגית מאפשרת לסטודנטים לשלב רקע נרחב בשיטות כמותיות יחד עם לימודי מקצוע נוסף. שילובים נפוצים הם כלכלה, מנהל עסקים, מדעי המחשב ופסיכולוגיה. סטודנטים במתמטיקה גם יכולים לבחור סטטיסטיקה וחקר ביצועים כנושא התמחות.

חדש!  תכנית הלימודים הדו-חוגית עם מדעי המחשב עברה שיפורים והיא עשויה לקבל עדיפות בחתכי הקבלה שלה.

קיימות ארבע תוכניות לתואר שני, אחת בחקר ביצועים ושלוש בסטטיסטיקה: 1. סטטיסטיקה יישומית; 2. ביוסטטיסטיקה; 3. הסתברות וסטטיסטיקה תיאורטית.

רוב הסטודנטים לתואר שני מקבלים תמיכה כספית כעוזרי מחקר, מתרגלים או בודקים.

בוגרי החוג מוצאים עבודות כמומחים בתעשייה, מוסדות פיננסיים, חברות היי-טק וביו-טק, משרדים ממשלתיים, חברות תרופות, בתי-חולים ויחידות מחקר. רבים מרצים במכללות ואחרים עובדים כיועצים פרטיים.

המעבדה לייעוץ סטטיסטי

לחצו כאן לכניסה לאתר המעבדה לייעוץ סטטיסטי.

המעבדה לייעוץ סטטיסטי מספקת ייעוץ סטטיסטי מקצועי בתכנון מחקרים וניסויים, ניתוח נתוני מחקר, הצגה גרפית ואנליזה סטטיסטית באופן כללי. המעבדה עובדת עם חוקרים מתחומים רבים בכללם מחקרים רפואיים, ניסויים קליניים, ביולוגיה, ביואינפורמטיקה, מטאורולוגיה, עסקים, שיווק, הנדסה, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות ועוד.

המעבדה לייעוץ סטטיסטי מציעה את שירותיה לניתוחים סטטיסטים חד פעמיים כמו גם לפרוייקטים ארוכי טווח ומשרתת אנשים פרטיים כמו גם אירגונים בתוך אוניברסיטאות, בתי חולים, משרדים ממשלתיים וחברות פרטיות.

הצוות של המעבדה לייעוץ סטטיסטי מורכב מסטטיסטיקאים מקצועיים, סטודנטים בוגרים וצוות בכיר מהחוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים.

המעבדה לייעוץ סטטיסטי אף מציעה הזדמנויות לניסיון מקצועי בתחום הסטטיסטיקה עבור סטודנטים בוגרים לסטטיסטיקה, חקר ביצועיים ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב.

למידע נוסף, אנא צרו איתנו קשר.

המעבדה ממוקמת בבניין שרייבר, בחדר 110.

המרכז האוניברסיטאי לחקר ביצועים

המרכז לחקר ביצועים הוקם בתחילת שנות ה-70 כדי לקדם שיתוף פעולה בין חוקרי ביצועים בפקולטות מדעים מדויקים, מנהל עסקים והנדסה. המרכז עורך סמינרים וסדנאות משותפות, בהם מדענים ישראלים ומדענים המבקרים מחו"ל מציגים את תגליותיהם האחרונות. המרכז גם משמש כערוץ תקשורת חשוב בין התעשייה הישראלית וקהילת החוקרים באוניברסיטת ת"א. מומחים מהתעשייה מבקרים במרכז כדי לדווח על יישומים חשובים וכדי לקבל עצות מקצועיות של חברי הסגל בפיתוח טכניקות חדשות לפתרון בעיות.

מחקר

סטטיסטיקה